Kennel Sainen Siperianhuskyt /Siberian Huskies

finmark07.jpg (51359 bytes)

kuva: Finnmarkslöppet-07

Tervetuloa Siperianhuskysivuillemme

Olemme Pekka ja Anna-Mari Syrjänen Ylä-Kintauden kylästä Keski-Suomesta. Olemme kasvattaneet siperianhuskyja aktiivisesti vuodesta 1997. Kasvatustyömme on palkittu Vuolasvirta palkinnolla 2005 .

Koirat ovat talvella sekä safari-että kilpakoirina. Kesäisin keskitymme pentujen kanssa touhuamiseen ja aikuisia koiria juoksutetaan vapaana metsässä tai juoksutustarhassa. Myös näyttelyt kuuluvat kesä- harrastukseen huskyjen kanssa.

Ensimmäinen siperianhusky Luma tuli kotikoiraksi vuonna 1987 ja kipinä siperianhuskyrotuun sai alkunsa. Luman kanssa käytiin näyttelyissä, harrastettiin tokoa ja agilityä vaihtelevalla menestyksellä. Rekikoiraksikin Lumaa yritettiin saada ja tehtiin tietysti kaikki virheet mitä nyt voi nuorena ensimmäisen huskyn omistajana tehdä, eikä näin ollen Lumaa oikein koskaan saatu kunnolla innostumaan asiasta.Lumalla tehtiin kuitenkin  yhdet pennut vuonna -90.

Varsinainen rekikoiraharrastus sai kuitenkin vasta alkunsa, kun talouteemme tuli Anuba(Snowtrack's Ausi) vuonna-95. Anuba sattui meidän onneksemme olemaan suuri johtaja jo heti alusta asti. Nopeasti koiramäärämme lisääntyi ja halumme kilpailemiseen heräsi.Kiersimme uusina harrastajina suuria kenneleitä ja ammensimme kokeneilta ajajilta tietoa koirien treenaamisesta, ruokinnasta, kilpailemisesta ja tietenkin kasvattamisesta. Alusta asti asetimme tavoitteita niin kasvatuksen kuin kilpailemisen suhteen ja vaikka saavutettuja tavoitteitakin on takana jo paljon, on onneksi saavuttamattomia tavoitteita   vielä paljon, paljon...!

Tavoitteemme tällä hetkellä on kasvattaa kilpailukykyisiä siperianhuskeja keskipitkän-ja pitkänmatkan kilpailuihin. Pyrimme tähän käyttämällä vain kilpailuissa testattuja parhaita koiria jalostukseen. Pyrimme myös käyttämään vain johtajia jalostukseen säilyttääksemme johtajaominaisuudet rodussa.Haemme jalostuksella rakennetta, jolla koira kykenee vaivattomasti juoksemaan vaihtelevissa olosuhteissa. Vahva, elastinen lihaksisto ja huskyn kaksinkertainen karva ovat myös tärkeitä ominaisuuksia. Luonteeltaan koiramme ovat miellyttämisenhaluisia ja avoimia ja haluamme ne sellaisina säilyttää myös jatkossa. Kaikki jalostukseen käytettävät koiramme ovat silmätarkastettuja ja terveys muiltakin osin kuuluu tietysti rekikoiran tärkeisiin ominaisuuksiin.


Anna-Mari Syrjänen
050-340 0565

Pekka Syrjänen
050-590 2585

Lehtola 120
41925 YLÄ-KINTAUS
JKL-MLK (Keski-Suomi)


e-mail: sainen(at)co.inet.fi